Jak docílit efektivního pracovního prostředí?

Měřit, vyhodnocovat a upravovat. Představujeme speciální čidla nejen pro průmyslové provozy, které chtějí mít přehled nad vnitřním prostředí své firmy - teplota, vlhkost, tlak, CO2, volatilní částice, ozon i pevné částice hrají v efektivitě provozu důležitou roli. Sledujte je.

Co jsou čidla Spectra-TECH SENS SD1?

Ve spolupráci s firmou Signal Data vzniklo modulární, víceúčelové čidlo pro dlouhodobé měření hodnot, které vás jako provoz zajímají a které si sami nadefinujete.
Čidlo je v základu osazeno Wi-Fi modulem a je schopno měřit teplotu, vlhkost, atmosférický tlak a CO2 na pracovišti.
V rámci rozšíření umíme čidla rozšířit o vlastní, nezávislou komunikační síť, umíme měřit volatilní částice (VOC), ozon a pevné částice na pracovišti. A co víc, to celé můžeme doplnit ještě o tenzometr. Všechna data najdete online, graficky a přehledně zpracovaná službou Grafana.

Proč a kdy byste měli nad čidly začít uvažovat

Efektivní provoz je to, co nás nutí vyvíjet stále nové vychytávky. Přesná data jsou hybnou silou všech velkých a úspěšných firem. Čím více dat, tím lepší přehled a tím rychlejší rozhodování o změnách, které pomohou ušetřit energii a vylepšit pracovní prostředí. 

Čidla v praxi

Základní čidlo doporučujeme použít ke sběru dat ve vnitřním prostoru (kancelář, sklady, výroba) a k jeho následné regulaci.

V rámci průmyslových provozů se zase čím dál častěji setkáváme s požadavkem na měření volatilních částic (VOC). Podívejme se třeba na lakovny. Tady umístíme čidlo např. do odtahu ventilačního potrubí, na základě dat sledujeme účinnost odsávání a naměřená data propojujeme s automatickým mailem pro firmu, která provádí servis odvětrání. 

Ve svařovnách zase firmy oceňují měření pevných částic, tiskárny hledí na možnost měření ozonu ve vzduchu a ve skladech dbají na možnost měření pomocí váhy, neboli tenzometru, a to třeba zásobu důležitých provozních surovin.

Spectra-TECH SENS SD1

Krok za krokem

  1. Na první schůzce si společně definujeme potřebná data.
  2. Ve spolupráci s firmou Signal Data připravíme čidla vám na míru.
  3. Do 14 dnů tato čidla nasadíme do provozu na vámi vytipovaná místa - důležité je dostupné připojení k elektřině, alternativně je možný provoz na baterie.
  4. Vytvoříme pro vás jedinečný přístup do služby Grafana. Tady svá data sledujete v již předdefinovaném rozlišení, případně výstup dat přizpůsobíme vašim požadavkům.
  5. Nastavíme automatické mailové upozornění (např. při překročení nastavených limitů). 
  6. 2× ročně se k vám zastavíme a provedeme údržbu čidel. Zároveň nás máte k dispozici na telefonu. 

Kolik za čidla zaplatíme

V měsíční ceně za čidla zohledňujeme cenu za údržbu a případnou opravu nefunkčních čidel. Nad 10 ks čidel osazených ve firmě dostanete jedno čidlo rezervní, abyste v případě poruchy nepřišli o kontinuitu měření. Poradenství při vyhodnocení naměřených dat je samozřejmostí.

  • Základní čidlo > 300 Kč bez DPH 
  • Rozšíření čidla > 50 Kč bez DPH/funkce

Příklad

Spectra-TECH SENS SD1 > 300 Kč/ks/měsíc bez DPH (Wi-Fi, teplota, vlhkost, tlak, CO2) nebo 3000 Kč/ks/rok bez DPH 

  • + samostatná síť > 50 Kč/měsíc bez DPH
  • + VOC > 50 Kč/měsíc bez DPH
  • + pevné částice > 50 Kč/měsíc bez DPH
  • + ozon > 50 Kč/měsíc bez DPH

Vyzkoušejte čidlo také ve svém provozu. Rádi vám jedno na měsíc bezplatně zapůjčíme. 

Chcete se poradit, konzultovat nebo otestovat čidla? Ozvěte se Tomovi. 

Ing. Tomáš Peterka

Výkonný ředitel

+420 724 895 237
tomas.peterka@spectrachemie.cz