Jak předcházet problémům v oblasti vytlačování, vyfukování a vstřikování termoplastů

V oblasti vstřikování termoplastů se již 27 let intenzivně věnujeme čištění, mazání, separátorům, konzervacím a v neposlední řadě také čištění šneků, komor a systémů horkých vtoků. V posledních letech jsme se k tomu všemu začali zaměřovat i na oblast vytlačování a vyfukování termoplastů.

Proč? Protože už jsme zažili mnohokrát, jak při odstávkách strojů polymerní materiál degraduje a napaluje se na stěně komory, povrchu šneku, vytlačovací a vyfukovací hlavě. Potíže, které následně vznikají, jsou většinou dlouhodobého charakteru a časově velmi náročné. Víme, jak jim předcházet. 

Jak poznáte, že potřebujete pomoct?

Při najíždění nové výroby se vám vytlačují černé tečky v polymerním materiálu. 
Máte potíže při změně polymerního materiálu či barvy.
Po změně výroby se dlouho vytlačuje předchozí materiál či barva.

SPECTRA doporučuje

Vyzkoušejte čisticí granuláty Lusin Clean a Ultra Purge. 
Během aplikace granulátů vám bude k dispozici náš specialista, který sestaví technologický postup na míru vaší výroby. Čisticí granuláty předchází problémům a šetří náklady.

Víte, že...

si můžete usnadnit dávkování čistícího granulátu pomocí magnetické dávkovací násypky?

Magnetická dávkovací násypka

Co když vaši výrobu trápí jiné potíže?

Na nic nečekejte a ozvěte se. Každé čekání se totiž může velmi prodražit. Často se například setkáváme s ulpíváním materiálu na vytlačovací hlavě, kterému se dá snadno zabránit aplikací správného separátoru. Setkáváme se také s korozí na uskladněných nástrojích. V takovém případě umíme na míru doporučit dlouhodobou i krátkodobou antikorozní ochranu (na olejové nebo voskové bázi), která bude vyhovovat vašim nástrojům i skladovacím možnostem.

V oblasti vytlačování, vyfukování a vstřikování termoplastů už jsme viděli a řešili mnohé. Spolehněte se na naše dlouholeté zkušenosti.

Ozvěte se Honzovi.

Ing. Jan Liška

Specialista v oblasti termoplastů

+420 601 151 302
jan.liska@spectrachemie.cz