Zařízení pro proplach topných a chladících okruhů

Ve spolupráci s naším partnerem FILTRATION TECHNOLOGY jsme si pro vás připravili novinku. Uvádíme na trh mobilní zařízení Spectra-TECH CC1, které je speciálně konstruované pro proplachování chladicích nebo topných okruhů. Nejste si jistí zda je zařízení vhodné přímo pro vás?

Toto mobilní zařízení bylo zkonstruované primárně pro účelnou údržbu chladících nebo topných okruhů. Spectra-TECH CC1 je zařízení poháněné kvalitním vzduchovým čerpadlem, obsahuje dvě komory s přepínáním, což umožňuje účinné čištění a následné dočištění, neutralizaci nebo konzervaci v případě uskladnění formy. Zařízení je možné osadit i elektrickým čerpadlem s ohřevem.

Snadná manipulace

Svým rozměrem a velikostí nezabere moc místa, pomocí pojezdových koleček se zařízení stává nenáročné a jednoduché. Při převážení z jednoho místa na druhé vám postačí pouze paletové zařízení pro naložení a následného vyložení z auta.

A jaké čističe Vám doporučujeme?

Do zařízení Spectra-TECH CC1 speciálně pro formy, které jsou z různých druhů kovů, doporučujeme jemně alkalický čistič Spectra-CLEAN STW 255. Tento čistič je vhodný pro glycerinové i vodní okruhy. Doporučení ředění vodou 1:3, při mírném znečištění je možné vyšší ředění.

Pro čištění okruhů s plněných vodou a předpokladem velmi silných vápenných úsad doporučujeme produkt Spectra-CLEAN HTW 250. Jedná se o kyselý čistič vhodný primárně pro tyto účely. Po čištění kyselým čističem je vhodné provedení neutralizaci a dočištění produktem Spectra-CLEAN CTW 370.

Pro následné uskladnění formy je vhodné propláchnout po čištění pasivací Spectra-COR PA 760. Jedná se o mezioperační antikorozi, která pasivuje ocel a chrání ji proti korozi po dobu 3 měsíců. Při delší odstávce nebo posílání formy přes moře doporučujeme použití speciálních antikorozních prostředků (např. OKS 3600).

Máte zájem o nezávaznou cenovou nabídku, konzultaci nebo test? Neváhejte mě kontaktovat.

Ing. Jaroslav Vaněk

Specialista v oblasti svařování a údržby

+420 702 182 237
jaroslav.vanek@spectrachemie.cz