Jak zajistit, aby váš VZV bezchybně fungoval...

...dlouho vydržel a byl co nejdéle jako nový? Přečtěte si víc:

Možná mu říkáte ještěrka, zdvižka, nebo desta (podle značky jediného českého výrobce, která vznikla v někdejších děčínských strojírnách) a je nedílnou součástí každého skladu či firmy, kde je třeba vertikálně manipulovat s materiálem.

Vysokozdvižný vozík, zkráceně VZV, je zkrátka nepostradatelný pomocník v mnoha provozech. Víte, jak ho udržovat čistý a zajistit maximální životnost jeho řetězu? My ve Spectře ano! :-)

Maziva a čistče OKS určené pro údržbu vysokozdvižných vozíků

Výrobní, expediční nebo stavební firmy, kde se s vysokozdvižnými vozíky nejsčastěji setkáváme, jsou prostředí plná nečistot a prachu. Taková dlouhodobě nesvědčí žádnému stroji.

Aby váš VZV i v těch nejtěžších podmínkách fungoval na 100 % a měl maximální životnost, je nutné ho udržovat čistý a správně promazaný. Ideálně pomocí speciálních prostředků značky OKS.

X různých čisticích prostředků, nebo jeden pořádný na vše?

Univerzální pěnový čistit ve spreji OKS 2631 zbaví špíny a mastnoty kovy, sklo, plasty i tkaniny. Dokonale vyčistí nejen stroje a povrchy v různých provozech i kanceláři, ale i vaše kolo nebo lyže. Přitom nezanechává šmouhy a čištěné materiály nenarušuje. Pěna navíc nestéká, takže můžete prostředek aplikovat cíleně jen na znečištěné místo - snížíte tak jeho spotřebu a šetříte peníze i přírodu. Zkrátka ideální na to dát “do pucu” celý vysokozdvižný vozík. 

OKS 2631
  • Sprej (400 ml)

O správný chod jeho řetězu se pak postarají dva jiné speciální prostředky:

Prodlužte životnost řetězů díky správnému čištění a mazání

Stačí vám 2 spreje - rychlodparný čistič OKS 2661 se postará o důkladné odstranění mechanických nečistot. Přilnavé mazivo OKS 451 pak zamezí opotřebení a korozi.  Touto kombinací významně prodloužíte životnost řetězu a šetříte tak náklady na náhradní díly. 

Ing. Jaroslav Vaněk

Project manager OKS

+420 702 182 237
jaroslav.vanek@spectrachemie.cz

OKS 2661
  • Sprej (600 ml)
OKS 451
  • Sprej (300 ml)
  • Sprej (400 ml)
  • Sprej (500 ml)

Chcete vědět víc? Potřebujete poradit, konzultovat nebo výrobky rovnou vyzkoušet? 

Ozvěte se Jardovi.